آیا اگر دروغ برای شوخی باشد، ولی ضرری برای کسی نداشته باشد حرام است؟
پرسش
اگر ما برای شوخی دروغ بگوییم ولی ضرری برای کسی نداشته باشد حرام است یا خیر؟
پاسخ اجمالی

دروغ گفتن حرام است هر چند به شوخى باشد، مگر این‌که در کلامش قرینه و علامتى باشد که نشان دهد در آنچه مى‌گوید قصد حکایت ندارد؛ پس در صورتى که مخاطب بفهمد قصد جدّى ندارد و شوخى مى‌کند دروغ محسوب نمى‌شود.[1]

[1]. تبریزى، جواد، استفتاءات جدید، ج‌2، ص 487، قم، اول، بی تا؛ مکارم شیرازى، ناصر، استفتاءات جدید، ج‌3، ص 170، انتشارات مدرسه امام على، دوم، قم، 1427ق؛ صافى گلپایگانى، لطف الله، جامع الأحکام، ج‌1، ص 89، انتشارات حضرت معصومه، قم، چهارم، 1417 ه‍ ق.