معنای هروله چیست؟ و هروله در مجلس امام حسین(ع) چه حکمی دارد؟
پرسش
معنای هروله چیست؟ چرا در مجلس عزای امام حسین(ع) هروله می‌کنند؟ و آیا درست است یا نه؟
پاسخ اجمالی
هروله حالتی است بین راه رفتن معمولی و دویدن.[1]فقها در مسائل مربوط به حج، می‌گویند: مستحبّ است مردان به هنگام رفتن از صفا به مروه، یا هنگام بازگشت، وقتى به محلّ مخصوصی -که امروزه با چراغ سبز مشخص شده- مى‌رسند «هَرْوَله» کنند و کمى تندتر راه روند.[2]
شایان ذکر است، این مسئله صرفا مربوط به اعمال حج و عمره بوده و انجام آن در سایر موارد، وجه شرعی ندارد و حتی اگر موجب هتک و توهین باشد و خارج از نزاکت و شأن عزادارى باشد اشکال دارد.[3]

[1]. ابن منظور، ابو الفضل، جمال الدین، محمد بن مکرم، لسان العرب، ج‌11، ص 696، دار الفکر للطباعة و النشر و التوزیع، بیروت، سوم، 1414 ه‍ ق.
[2]. مکارم شیرازى، ناصر، مناسک جامع حج، ص 245، م 859، انتشارات مدرسة الإمام علی بن أبی طالب علیه السلام، قم، اول، 1426 ه‍ ق.
[3]. منتظرى، حسین على، رساله استفتاءات، ج‌3، ص 499، قم، اول، بی‌تا.