آیا حوا همسر آدم، اولین زنی بود که عادت زنانه شد؟
پرسش
اولین زنی که عادت زنانه شد چه کسی بود؟
پاسخ اجمالی

امام صادق(ع) در جواب این پرسش می‌فرماید: «إِنَّ أَوَّلَ دَمٍ وَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ دَمُ حَوَّاءَ حِینَ حَاضَت‏»؛‏[1] اولین خونی که بر زمین ریخت، خون حوا است زمانی که حیض شد.

این پاسخ در برابر یهودی‌هایی است که از پیامبر اسلام(ص) و ائمه(ع) ‏پرسیدند که کدام خون است که اول بر زمین ریخت، آنان ‏فرمودند؛ به اعتقاد شما اولین خون، خون هابیل است که قابیل او را شهید کرد، اما به اعتقاد ما اولین خونی که بر زمین ریخت، خون حوا است زمانی که حیض شد.[2] بنابر این، حوا همسر حضرت آدم(ع) اولین زنی است که حائض شد.

[1]. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، ج، 1، ص 88  دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، 1413ق.

[2]. اصفهانی(مجلسی اول)، محمد تقی، لوامع صاحبقرانی، ج 1، ص 618، مؤسسه اسماعیلیان، قم، چاپ دوم، 1414ق.