آیا صیغه محرمیت به شرط عدم تماس جنسی قبل از عقد ازدواج ممکن است؟
پرسش
قرار است که تا سه ماه دیگر با خانمی ازدواج کنم. گاهی وقتی با ایشان به گردش می روم و تماس هایی با دست وی حاصل می شود آیا می توانم با ایشان برای این سه ماه به صورت مشروط؛ یعنی به شرط عدم تماس جنسی صیغه عقد ازدواج موقت بخوانم؟
پاسخ اجمالی

دختر و پسری که با هم نامزد هستند و قرار است که در آینده نزدیک با هم ازدواج کنند قبل از ازدواج (دائم یا موقت) نمی توانند از یکدیگر استفاده و لذت جنسی ببرند حتی اگر در حد گفت و شنودهای عاشقانه و دست دادن باشد. [1]   اما با انعقاد عقد موقت و با شرط عدم استمتاع (بهره گیری) جنسی در ضمن عقد ازدواج موقت می توان تنها به حد خاصی از محرمیت که خالی از مسائل زناشویی باشد دست یافت و منظور از صیغه محرمیتی که در بین مردم رایج شده است نیز همین است. در این صورت اگر چه دختر و پسر با هم محرم می شوند ولی حق آن قبیل استمتاعات جنسی را که نبودنش را شرط کرده بودند، ندارند [2] اما رفت و آمد، نشست و برخاست، کار کردن با یکدیگر، زندگی کردن باهم، نگاه کردن به همدیگر، دست زدن به بدن همدیگر، گفتگو و مسافرت با هم برای آنان اشکالی ندارد. روشن است که این روش راه مستقلی برای ایجاد محرمیت نیست و همان راه ازدواج موقت است منتهی طرفین با توافق لذات جنسی از یکدیگر را به حد خاصی محدود کرده و یا به طور کلی عدم آنها را شرط می کنند. [3]

برای آگاهی بیشتر رجوع شود به:

1. نمایه: شرط صحت در ازدواج موقت، سؤال 1290 (سایت: ۱۲۷۵).

2. نمایه: ازدواج موقت (متعه) و شرایط آن ، سؤال 627 (سایت: ).

[1] اقتباس از سؤال 724 (سایت: ۷۶۷) ( راه های محرم شدن پسر و دختر).

[2] مگر این که بعداً بدان رضایت دهند که در این صورت نیاز به خواندن عقد جدیدی نیست.

[3] اقتباس از سؤال 1540 (سایت: ۱۵۵۳) (متن صیغه محرمیت).