خوردن چه اعضایی از حیوانات حلال گوشت حرام است؟
پرسش
1. خوردن بیضه (دنبلان) خروس حلال است؟ 2. خوردن بیضه و کبد گوسفند چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
خوردن چند چیز از حیوانات حلال گوشت، جایز نیست:
1. خون؛
3. آلت نری؛
4. آلت مادگی «فَرْج»؛
5. بچه‌دان؛
6. غُدَد که آن را «دشول» مى‌گویند.
7. تخم، که آن را «دنبلان» مى‌گویند.
8. چیزى که در مغز کلّه است و به شکل نخود مى‌باشد.
9. مغز حرام که در میان تیرۀ پشت بوده و به آن «نخاع» می‌گویند.
10. پى که در دو طرف تیرۀ پشت است.
11. زهره‌دان؛
12. سپرز (طحال)؛
13. بول‌دان (مثانه)؛
14. حدقۀ چشم؛
15. چیزى که در میان سُم است و به آن ذات الاشاجع مى‌گویند.[1]
البته در پرندگان، غیر از فضله، خون، زهره‌دان، سپرز و بیضه‌ها از چیزهایى که ذکر‌ شد، وجود ندارد.[2]
بنابراین، همان طور که گفته شد خوردن دنبلان و بیضه حرام، ولی خوردن کبد جایز است.
در هر حال پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به شرح زیر می باشد:
1. اگر چنین چیزی وجود داشته باشد، خوردن آن حرام است.  لینک به سایت استفتائات
2. خوردن کبد اشکالی ندارد ولی خوردن بیضه حرام است. لینک به سایت استفتائات

[1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌2، ص 596، م 2626، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
[2]. آیت الله فیاض ، محمد اسحاق، رساله توضیح المسائل، ص 619، انتشارات مجلسى، قم، اول، 1426 ه‍ ق.