آیا به جای ختم کل قرآن، می‌توان بر تلاوت برخی از سوره‌های قرآن مجید به طور روزانه مداومت نمود؟
پرسش
به نام خدا؛ با عنایت به این‌که روایات بسیاری در خصوص برکات مداومت بر برخی سوره‌های قرآن مجید از پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) نقل گردیده، آیا اشکالی وجود ندارد که به جای ختم کل قرآن کریم، بر تلاوت برخی از سوره‌های قرآن مجید به طور روزانه مداومت نمود؟
پاسخ اجمالی

در منابع دینی، علاوه بر این‌که به ختم قرآن کریم توجه ویژه­ای شده، مداومت بر قرائت برخی سوره‌­ها و آیه‌­ها؛ مانند آیة الکرسی، نیز امری مطلوب به شمار آمده است. شایان توجه است که هیچ­‌کدام از این دو گزینه از واجبات نیستند. آنچه در امور مستحبی مهم است -در صورت مشکل بودن انتخاب تمام گزینه‌­ها- این است که هر فرد با توجه به روحیات خود باید تشخیص دهد که با کدام یک از مستحبات می­‌تواند ارتباط معنوی قوی‌­تری با خدا بر قرار کند و سپس همان گزینه را برگزیند.[1]
به هر حال با توجه به این‌که ختم قرآن بسیار مورد سفارش قرار گرفته است، بهترین راه آن است که علاوه بر مداومت بر سوره­‌ها و آیات خاص که بسیار مطلوب است، برنامه­‌ای -هر چند دراز مدت- برای ختم قرآن داشته باشید تا از فیوضات فراوان این مستحب مورد تأکید نیز محروم نشوید. یک ختم قرآن لزوماً نباید در یک روز، یک هفته، یک ماه و حتی یک سال انجام پذیرد، براین اساس و با فرصت طولانی که برای ختم قرآن وجود دارد، نمی‌‌­توان آن‌را در تنافی با دیگر مستحبات به شمار آورد.