اگر جراحی نوزاد بیماری منجر به قطع نخاع، از بین رفتن کنترل دفع و نیز نابودی قدرت جنسی‌ او شود، اما در صورت عمل نشدن نوزاد نیز احتمال عفونت و گسترش توده¬های سرطانی وجود دارد؛ چه باید کرد؟
پرسش
حکم شرعی در خصوص عمل جراحی نوزاد پسر که از ناحیه کمر توده دارد و در صورت عمل قطع نخاع شده و کنترل دفع خود را تا ابد از دست خواهد داد کلیه هایش خراب می‌شوند و قدرت جنسی‌اش هم نابود خواهد شد، و در صورت عمل نشدن احتمال عفونت هست؛ چیست؟ متشکرم.
پاسخ اجمالی
در این‌گونه موارد، اختیار با ولى‌ّ طفل است، و او باید با مشورت پزشکان حاذق و متدین، مصالح و مفاسد این کار را سنجیده و آنچه اهم بوده و ضررش کمتر است را انجام دهد.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اختیار با ولى‌ّ طفل است و حکم خاصى‌ در شرع ثابت نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
باید با مشورت پزشکان حاذق و متدین مصالح و مفاسد این کار سنجیده شود و آنچه اهم است، ارجح و لازم است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
عمل اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
خداوند به او شفای عاجل عنایت فرماید. در فرض سؤال باید آنچه ضررش کمتر می‌باشد اختیار شود ولی اگر حفظ جان او متفرع بر عمل مذکور باشد باید انجام شود هر چند از بعض اعضاء دیگر ناتوان شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.