آیا ضرورت انجام کارها به وسیله خداوند متعال به معنای تعیین تکلیف برای او است؟
پرسش
آیا ضرورت انجام کارها به وسیله خداوند متعال به معنای تعیین تکلیف برای او است؟
پاسخ اجمالی
مراد از وجوب کاری بر خداوند آن نیست که بندگان بر او حاکمیّت دارند و برای او تعیین تکلیف می‌کنند؛ بلکه مراد این است که اوصاف کمالى خداوند- مانند حکمت و عدالت- موجد و موجب تحقق این کار از سوی خداوند است. این بدان سبب است که افعال خداوند، مظاهر صفات اویند؛ همان سان که صفات الهى، مظاهر ذات متعالى او هستند.[1]

[1]. ر. ک: پژوهشکده تحقیقات اسلامى، فرهنگ شیعه، ص 371، زمزم هدایت، قم، چاپ دوم، 1386ش.