کد سایت fa3437 کد بایگانی 3187 نمایه ازدواج با زن بعد از زنای با او
طبقه بندی موضوعی زنان شوهردار
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
مردی که با زنی زنا کرده می تواند بعدا با او ازدواج کند؟
پرسش
دو نفری که با هم زنا کرده اند می توانند با هم ازدواج کنند یا به هم حرام ابدی می شوند؟
پاسخ اجمالی

اگر در زمانی که با او زنا کرده آن زن شوهر نداشته و در عده هم نبوده است ازدواج با او اشکالی ندارد. حضرت امام خمینی ره در این زمینه فرموده اند: اگر با زن بى شوهرى که در عدّه نیست زنا کند، بعداً مى‏تواند آن زن را براى خود عقد نماید، ولى احتیاط مستحبّ آن است که صبر کند تا آن زن حیض ببیند بعد او را عقد نماید. [1]

ولی اگر با زن شوهرداری زنا کند و بعداز مدتی شوهر و زن از هم طلاق بگیرند و یا شوهر از دنیا برود، از نظر اکثر فقهاء، آن کسی که با زن زنا کرده نمی تواند بعد از مدت عده با او ازدواج کند و آن زن بر آن مرد حرام ابدی می شود. [2] ، [3]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 470،مسأله 2399

[2] تحریر الوسیلة، ج2، ص251، م22، چاپ جامعه مدرسین؛ استفتائات امام خمینی، ج3، ص297 . امام خمینی ره:"کسى که زنا کند با زن شوهردار آن زن بر زانى حرام ابد است و فرقى نیست بین این که زانى عالم باشد به این که او شوهردار است یا نباشد و فرقى بین عقدى و صیغه نیست و هم چنین است زنا با زنى که مطلّقه رجعیه است .

و نظر سایر مراجع تقلید نیز در این مسأله همین است.البته مرحوم آیت الله تبریزی می فرمایند: بنا بر اظهر حرام ابدی نمی شود.( توضیح المسائل مراجع، ج‏2، ص: 472 مسأله 2403 )

[3] برگرفته از سؤال 909 (سایت: 994)، نمایه: ازدواج با زن شوهرداربعد از زنای با او.