اگر بدن انسان نجس باشد و به واسطه عرق، نجاست به مبل برسد، آیا مبل نجس می‌شود؟
پرسش
اگر بدن انسان نجس باشد و به واسطه عرق کردن و یا رطوبت دیگر، رطوبت از دو عدد لباس زیر و رو رد شده و به مبل یا چیز دیگری سرایت کند، آیا مبل نجس می‌شود و یا حکم دو واسطه دارد و نجس نیست؟
پاسخ اجمالی
اگر عرق یا رطوبت دیگر، آن‌قدر زیاد باشد که از لباس‌ها عبور کرده و به مبل برسد، آن مبل نجس می‌شود و لباسها حکم واسطه را نخواهد داشت؛ در هرحال، چنان‌چه یقین به سرایت نجاست حاصل نگردد نباید به شک خود اعتنا کرد.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال حکم دو واسطه را ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که یقین به سرایت نجاست حاصل نگردد نباید به شک خود اعتنا کرد و تا دو واسطه باعث انتقال نجاست می‌شود، نه بیشتر، یعنی اگر دست نجس مثلاً به دست دیگری بخورد آن هم نجس می‌شود، و اگر آن به شیء سوم اصابت کند آن نیز نجس می‌شود، ولی اگر شیء سوم به چهارمی بخورد نجس نخواهد شد. به تعبیر دیگر، متنجس اول و دوم سبب سرایت نجاست می‌شود، ولی متنجس سوم سبب سرایت نجاست نمی‌شود، هر چند خود آن نجس است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه یقین به سرایت نجاست داشته باشد نجس می‌شود و در صورت شک محکوم به طهارت است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه یقین به سرایت نباشد نجس نمی‌شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر عرق یا رطوبت دیگر آن قدر زیاد باشد که از لباس‌ها عبور کند و به مبل برسد، آن مبل نجس می‌شود ولی اگر عرق یا رطوبت دیگر به اندازه‌ای نباشد که از لباس‌ها عبور کند و به مبل برسد،  مبل نجس نمی‌شود و دو لباس زیر و رو، در اینجا حکم دو واسطه را دارد و اگر در کیفیت رطوبت شک دارید، مبل محکوم به طهارت است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی،  نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.