شهادت خنثای مشکل، مانند شهادت مردان است و یا شهادت زنان؟!
پرسش
در جرایمی که با شهادت مردان و زنان ثابت می‌شود شهادت خنثای مشکل به عنوان مرد محسوب می‌شود یا زن؟ در صورت کسری نصاب شهود شهادت خنثی زن شهادت زن محسوب می‌شود یا مرد؟ (مثلاً در زنای مستوجب تازیانه، دو مرد و دو زن و یک خنثی مشکل باشد)
پاسخ اجمالی
در این‌گونه موارد، خنثی حکم زن را دارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در این موارد، خنثی حکم زن را دارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
شهادت زن محسوب می‌شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال، شهادت خنثی مشکل، شهادت یک زن واحد محسوب می‌شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.در این‌گونه موارد، خنثی حکم زن را دارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در این موارد، خنثی حکم زن را دارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
شهادت زن محسوب می‌شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال، شهادت خنثی مشکل، شهادت یک زن واحد محسوب می‌شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.