آیا دعایی برای پیدا کردن گمشده، یا گم کرده وجود دارد؟
پرسش
لطفا دعایی برای پیدا کردن گمشده، یا گم کرده معرفی کنید؟
پاسخ اجمالی
در برخی منابع روایی دستور العملی برای پیدا شدن گم شده بیان شده است که آن‌را ذکر می‌کنیم:
جابر بن عبد الله انصاری از رسول خدا(ص) روایت کرده است که آن‌حضرت به امام على(ع) و فاطمه(س) این دعا را آموخت و فرمود: هرگاه بلایی به شما رسید و از ستم حاکمی ترسیدید و یا گمشده‌‏اى داشتید، وضوی کاملى بگیرید و دو رکعت نماز بخوانید و سپس دست‌ها را به طرف آسمان برای دعا بلند نمایید و بگویید: «یا عَالِمَ الْغَیبِ وَ السَّرَائِرِ یا مُطَاعُ یا عَلِیمُ یا اللَّهُ یا اللَّهُ یا اللَّهُ یا هَازِمَ الْأَحْزَابِ لِمُحَمَّدٍ یا کَائِدَ فِرْعَوْنَ لِمُوسَى یا مُنْجِی عِیسَى مِنْ أَیدِی الظَّلَمَةِ یا مُخَلِّصَ قَوْمِ نُوحٍ مِنَ الْغَرَقِ یا رَاحِمَ عَبْدِهِ یعْقُوبَ یا کَاشِفَ ضُرِّ أَیوبَ یا مُنْجِی ذِی النُّونِ مِنَ الظُّلُمَاتِ یا فَاعِلَ کُلِّ خَیرٍ یا هَادِیاً إِلَى کُلِّ خَیرٍ یا دَالًّا عَلَى کُلِّ خَیرٍ یا آمِراً بِکُلِّ خَیرٍ یا خَالِقَ الْخَیرِ وَ یا أَهْلَ الْخَیرِ أَنْتَ اللَّهُ رَغِبْتُ إِلَیکَ فِیمَا قَدْ عَلِمْتَ وَ أَنْتَ عَلَّامُ الْغُیوبِ‏ أَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّی عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»؛[1] (اى آگاه بر امور پنهانی و آشکار، اى اطاعت‏ شونده اى دانا، یا الله، یا الله، یا الله، اى نابود کننده درهم شکن توانایی احزاب براى محمّد(ص) و کید کننده به نفع موسی علیه فرعون؛ اى نجات ‌بخش عیسى از دست ستمکاران؛ اى خلاص ‏کننده قوم نوح از غرق؛ اى رحم ‏کننده بر یعقوب؛ اى برطرف‏ کننده رنج ایوب؛ اى نجات دهنده ذوالنون از تاریکى؛ اى انجام دهنده همه خوبی‌‌ها؛ اى هدایت کننده به هر نیکى؛ اى امرکننده به هر خیر؛ اى ایجاد کننده هر نیکى و اى نیکى‏ کننده، تو خداى من هستی که براى حاجتى که تو خود می‌‌دانى به تو توجّه پیدا کرده‌‏ام و تو بر امور پنهانى آگاهی. از تو می‌‌خواهم که بر محمّد و آلش درود فرستى (بعد حاجت خود را بخواه که ان شاء الله در صورت مصلحت مستجاب خواهد شد).

[1]. طبرسی، حسن بن فضل، مکارم الاخلاق، ص 341، قم، شریف رضی، چاپ چهارم، 1412ق.