من سرایدار آپارتمانی هستم که تنها یکی از مالکان راضی به نماز‌خواندنم در آن‌جا نیست. نماز من در آن‌جا چه حکمی دارد؟
پرسش
من سرایدار یک آپارتمان چهار طبقه هستم که مالک یک طبقه از آن راضی نیست من آن‌جا نماز بخوانم، ولی بقیه راضی هستند. من باید چه کار کنم؟
پاسخ اجمالی
اگر سرایدار، با رضایت همه ساکنان و یا توسط مدیر ساختمان(که به شیوه‌ای قانونی منصوب شده است)، جهت نگهبانی و اقامت در آن‌جا، استخدام شده‌ باشد، نماز خواندن وی در آن‌جا صحیح است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر او راضى به استیجار شما به عنوان سرایدار است و مسکن شما طبق قرارداد آن‌جا است نمى‌تواند مانع نماز شما شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
نماز خواندن شما در آن‌جا مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که محل مشخصی را برای کار و نگهبانی و رسیدگی به امور به شما واگذار کرده‌اند نماز خواندن در آن‌جا اشکالی ندارد اما در غیر این صورت، تصرف در ملک مشترک بدون رضایت همه صاحبان سهم جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه نسبت به اصل ماندن و سرایداری راضی باشد و تنها نسبت به خواندن نماز ناراضی باشد، نماز صحیح است هر چند که در این صورت نیز کسب رضایت اولی است.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر شما برای اقامت در آن‌جا و نگهبانی، توسط مدیر ساختمان که به شیوه‌ای قانونی منصوب شده است، استخدام شده‌اید، نمازخواندن شما در آن‌جا صحیح است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.