از نگاه روایات؛ چه روزی برای نقل مکان به خانه نو مناسب است؟
پرسش
از نگاه روایات؛ روز خوب برای نقل مکان به ساختمان و منزل جدید چه روزی است؟
پاسخ اجمالی
حدیث خاصی در مورد روز خوب برای نقل مکان به ساختمان جدید نیافتیم، امّا در برخی از احادیث، ویژگی‌هایی برای برخی از روزها ذکر شده است که شامل مورد پرسش هم خواهد شد، اما باید در نظر داشت که هرکدام از این روایات، ناظر به جنبه خاصی هستند و نمی‌توان حکمی کلّی از آنها استخراج کرد.
1. امام علی(ع): «روز شنبه، روز نیرنگ و فریب است. روز یک‌شنبه، روز عروسى و ساختمان است. روز دوشنبه، روز مسافرت و دنبال کارى رفتن است. روز سه‌شنبه، روز جنگ و خونریزى است. روز چهارشنبه، روز شومى است و مردم در آن روز فال بد می‌زنند. روز پنج‌شنبه، روز رفتن نزد فرمانداران و برآمدن نیازمندی‌ها است و روز جمعه روز خواستگارى و عقد زناشوئى بستن است».[1]
2. امام صادق(ع): «روز جمعه دنبال کارى مرو و روز شنبه که خورشید زد دنبال کار بیرون شو».[2]
برای آگاهی بیشتر درباره پرسش مطرح شده و مباحث تفصیلی آنها و جمع میان روایات؛ نمایه‌های زیر را مطالعه کنید:
«نحوست و سعادت روزها و ماه‌ها»، سؤال 32278
«روزهای خوب و نیک برای کار و تلاش»، سؤال 13395

[1]. شیخ صدوق، الخصال، ج ‏2، ص 384، قم، دفتر انتشارات اسلامی‏، چاپ اول، 1362ش‏.
[2]. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج ‏2، ص 267، قم، دفتر انتشارات اسلامی‏، چاپ دوم، 1404ق‏.‏