عده ازدواج موقت برای زن چند روز است؟
پرسش
عده ازدواج موقت برای زن چند روز است؟
پاسخ اجمالی

در ازدواج موقت، چنانچه آمیزش و دخول صورت گیرد و مدّت ازدواج تمام شود، یا مرد مدّت باقی‌مانده را ببخشد، زن، برای ازدواج با مردی دیگر، باید دوره عده‌‌‌اش سپری شود؛ یعنی در صورتى که حیض می‌بیند، باید به مقدار دو حیض کامل[1] و اگر حیض نمی‌بیند، 45 روز باید از اتمام مدت ازدواج قبلی بگذرد.[2] البته این مسئله صرفا مربوط به زنى است که نُه سالش تمام شده و یائسه[3] نباشد.[4]

[1]. آیت الله شبیری زنجانی: اگر حیض می‌بیند باید به مقدار یک حیض کامل عدّه نگهدارد.

[2]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده، بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج ‌2، ص 526،  مسئله 2515، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.

[3]. بانوان غیر سیّد، در سن پنجاه سال قمری(هر سال قمری حدود 10 روز از سال شمسی کمتر است) و بانوان سیّد، در سن شصت سال قمری یائسه محسوب می‌شوند.

[4]. ر. ک: همان.