کد سایت fa64817 کد بایگانی 79461 نمایه تصرف در مالی که مقداری از مبلغ آن پرداخت شد
طبقه بندی موضوعی خرید و فروش
خلاصه پرسش
لپ‌تابی را از شهری دوردست خریدم، اما اشتباهاً یک دهم قیمت را از طریق کارتخوان پرداختم. آیا استفاده از آن برایم جایز است؟
پرسش
از یک فروشگاه در یک شهر بسیار دور که 18 ساعت با شهر من فاصله دارد یک لپ‌تاپ خریدم. بعد متوجه شدم که به جای یک میلیون تومان، 100 هزار تومان به فروشنده پرداخت کرده‌ام (از طریق کارت خوان). اکنون در شهر خودم هستم و به این زودی‌ها به آن شهر دور مسافرت نخواهم کرد. تلفن آن فروشنده را هم ندارم. آیا به لحاظ شرعی اجازه دارم از این لپ‌تاپ استفاده کنم، به این نیت که بعدها پول فروشنده را بپردازم؟
پاسخ اجمالی
با توجه به این‌که در این معامله، مقداری از مبلغ، تحویل فروشنده شد و به اصطلاح فقهی، قبض و اقباض صورت گرفته است، معامله لازم بوده و تصرف و استفاده از لپ‌تاپ مذکور، مانعی ندارد.[1]
اما در هر حال، باید تلاش شود تا هر چه زودتر باقیمانده قیمت به فروشنده پرداخت شود و اگر دسترسی به فروشنده ندارد، می‌تواند با کمک سیستم بانکی و چک­کردن تراکنش‌ها، باقیمانده مبلغ را به همان حساب واریز نماید.

[1]. ر. ک: گلپایگانى، سید محمد رضا، مجمع المسائل، ج‌2، ص 17، س 24، قم، دار القرآن الکریم، چاپ دوم، 1409ق.