من به دلیل استفاده از قرص‌های هورمون حدوداً چند روز قبل از ایام عادت ماهانه، لکه‌ می‌بینم. حکم آن چیست؟
پرسش
سلام. من به دلیل بیماری مجبور به مصرف قرص‌های هورمون هستم. هنگام مصرف این قرص، حدوداً 13 روز قبل از شروع عادت ماهانه شاهد لکه‌های خون هستم. یعنی تنها ده روز در ماه پاک هستم. تکلیف روزه و نماز من در این 13 روز چیست؟
پاسخ اجمالی
فرض مذکور، حکم جلو انداختن دوره عادت را ندارد و لکه‌هایی از خون که قبل از ایام عادت دیده می‌شود، حکم استحاضه را دارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
روزهای ایام عادت حیض و باقی استحاضه است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر خون باشد استحاضه است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر عرفاً خون بعدی را جلو انداخته باشید از اولین زمانی که خون با صفات می‌بینید تا تکمیل عدد ایام- بدون لحاظ پاکی‌های وسط و خونهای بدون صفات، حیض هستید- البته از زمان شروع وقت عادت، خونهای بدون صفت هم حیض است.
ولی اگر عرفا خونها بیشتر شده باشد نه اینکه خون را جلو انداخته باشید فقط خون در ایام عادت حیض است و بقیه خونها استحاضه است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
خون در آن ایام استحاضه محسوب می‌شود و باید به وظایف استحاضه عمل شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.