کد سایت fa66586 کد بایگانی 81687 نمایه سند ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم بحق بسم الله الرحمن الرحیم»
طبقه بندی موضوعی حدیث
خلاصه پرسش
آیا ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم بحق بسم الله الرحمن الرحیم ...» برای گرفتن حاجت، مستندی در منابع حدیثی دارد؟
پرسش
ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم بحق بسم الله الرحمن الرحیم» برای گرفتن حاجت صحت دارد؟ خواستم بدانم اصلاً این‌طور ذکری در منابع حدیثی وجود دارد؟
پاسخ اجمالی
ما چنین ذکری به این صورت را در منابع معتبر و یا قابل استناد روایی و ادعیه نیافتیم. ممکن است که این دست اذکار توسط برخی بزرگان ارائه شده باشند، و تا آنجا که متن این نوع اذکار مخالفتی با آموزه‌های دینی نداشته باشند، منعی برای عمل به آنها وجود ندارد.
البته در برخی ادعیه، عباراتی شبیه به عبارت موجود در پرسش وجود دارد؛ مانند: «اللَّهُمَّ بِحَقِّ بِسْمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد»[1] و «اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذِهِ الْأَسْمَاءِ الْحُسْنَى وَ الْکَلِمَاتِ الْعُلْیَا وَ بِحَقِّ بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ اللهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَ لَمْ یُولَدْ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُواً أَحَد».[2]

[1]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 84، ص 13، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.
[2]. کفعمی، ابراهیم بن علی، البلد الأمین و الدرع الحصین، ص 324، بیروت، مؤسسة الأعلمی للمطبوعات، چاپ اول، 1418ق.