برای راضی کردن پدر برای ازدواج چه راه های پیشنهاد می کنید؟
پرسش
من داخل دانشگاه یک دختر بسیار خانوم را دیدم و از خصوصیات و حیای آن دختر خیلی خوشم آمد و بنده او را پسندیدم و همان خانم مورد نظر و ایده آل من می باشد. این مسئله را اول با خودش و سپس با پدر و مادرم درمیان گذاشتم، که پدرم گفت به دلیل نداشتن شرایط فعلا اقدام نمی کنم. من از شما کمک می خواهم و می خواهم که مرا راهنمایی کنید که چکار کنم؟
پاسخ اجمالی

مکتب اسلام برای جلوگیری از فساد و تباهی انسان ها و برای حفظ فرد و جامعه از بروز مشکلات ناشی از مفاسد اخلاقی، همچنین برای استحکام بخشیدن به کانون خانواده و ... سفارش زیادی به ازدواج کرده است، اگر جوانی به سنی از بلوغ و رشد رسیده که می تواند برای زندگی و آینده خود تصمیم بگیرد، این کار نیز مورد اهتمام دین اسلام است. منتها در این جا چند نکته است که باید به آنها توجه شود:

1. مکتب حیات بخش اسلام در موضوع ازدواج اوّلین چیزی را که مورد توجه قرار داده است، مسئله ی "کفو" بودن زن و مرد است؛ یعنی دختر و پسر جوان که قرار است با هم ازدواج کنند و در آینده زندگی مشترک و با تفاهم و به دور از اختلاف داشته باشند، باید با یکدیگر مشترکات دینی، فکری، فرهنگی، اخلاقی و ... داشته باشند و تقریباً از نظر فکری و فرهنگی در سطح نزدیکی باشند، تا خدای ناکرده در زندگی زناشویی و در تربیت فرزندان دچار اختلاف نشوند.

این مسئله ای است که جوانان در هنگام ازدواج باید آن را مورد توجه قرار بدهند و به دور از احساسات، بلکه با فکر و اندیشه جوانب قضیه را بسنجند و بعد اقدام به این کار کنند.[1]

2. به آشنایی اندک در دانشگاه و خیابان اکتفا ننمایید.

3. سعی کنید از راه احساسات تصمیم نگیرید.

4. بعد از مشورت و تحقیق در صورتی که به نتیجه مثبت رسیدید و باز هم با مخالفت پدرتان مواجه شدید، ضمن رعایت احترام ایشان می توانید از بستگانی؛ مانند پدر بزرگ، مادر بزرگ، عمو، دائی و یا از دوستان نزدیک پدر و... که می توانند در تصمیمات پدرتان نقش داشته باشند کمک بگیرید که مداخله کرده و مصلحت اندیشی کنند تا از ایشان بخواهند، این مشکل را حل کند که انشاء الله شما به خواسته خود برسید.

نمایه مرتبط: انتخاب همسر، پاسخ 2102 (سایت: 2167) .