گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • دلایل تبریک مردم در مراسم غدیر چیست؟
    17860 تاريخ بزرگان 1390/08/22
    حادثه غدیر یکی از رخ دادهای بزرگ تاریخ اسلام است که در اواخر رسالت پیامبر اسلام (ص) در بازگشت از حجة الوداع در منطقه ای به نام غدیر و در حضور بزرگان، صحابه و ده ها هزار نفر از مسلمانان از نقاط مختلف جهان اتفاق افتاد. این واقعه تاریخی ...
  • علت هجرت پیامبر گرامی اسلام(ص) به مدینه چه بود؟
    49823 تاریخ 1394/05/08
    حضور پیامبر اسلام(ص) و پیروان حضرتشان در مکه، با اذیت و آزار، شکنجه، تهدید و ... همراه بود. عموم مسلمانان شرایط سخت و طاقت‌فرسایی را تحمل می‌کردند. در سال دهم بعثت، اندکى پس از خارج شدن بنى هاشم از شعب، ابوطالب[1] و ...
  • آیا از نظر عقلی ممکن است که با غسل 40 جمعه متوالی بدن انسان در قبر نپوسد؟
    20938 Laws and Jurisprudence 1387/12/04
    این مطلب که هر کس 40 جمعه متوالی غسل کند بدنش در قبر نمی پوسد، از مطالب مشهور و معروف است. هرچند با جستجو در نرم افزارهای حدیثی چنین روایتی پیدا نشد. اما از نظر عقلی، چون عالم ماده در تحت تسخیر و تدبیر عالم ملکوت و مافوق است، ...
  • در مورد «صیغه مبالغه» توضیحاتی ارائه نمایید؟
    در زبان فارسی معمولا برای مبالغه در بیان ویژگی یک فرد از کلمات کمکی بهره می‌گیریم. مانند این‌که می‌گوییم:«خیلی دانشمند»، «بسیار قدرتمند»، «بسی دلسوز».اما در زبان عربی -تنها در ثلاثی مجرد- نیاز به کلمات کمکی نبوده؛ بلکه تنها با تغییری در شکل کلمه، همان معنای مبالغه را به آن می‌افزاییم. ...
  • حکم حکومتی چیست. و دامنه تبعیت از آن را بیان فرمایید؟
    8671 System 1389/06/28
    پاسخ آیت الله هادوی تهرانی به این شرح است:1. هر گاه فقیه عادل با کفایت، در امور اجتماعی و سیاسی با رعایت شرایط، حکمی را انشاء کند و آنچه را مباح است، با رعایت مصلحت، واجب یا حرام نماید و یا واجبی را در تزاحم با واجب یا ...
  • آیا از نظر دین اسلام بین یک فرد دانشمند با یک کارگر ساده فرقی وجود دارد؟
    13291 معیار شناسی (دین و اخلاق) 1392/08/14
    اگرچه در مکتب اسلام اولین امتیاز و ملاک برتری انسان‌ها در مقایسه با یکدیگر تقوا است،[1] اما در دایره مؤمنان و پرهیزکاران، دانشمندان بیقین در جایگاه بالاتری نسبت به عموم مردم ایستاده‌اند. قرآن کریم در این‌باره می‌فرماید: «... قُلْ هَلْ یَسْتَوِی الَّذینَ ...
  • تفسیر عرفانی آیه 12 سوره فصلت چیست؟
    14072 تفسیر 1392/07/18
    در آیه مورد پرسش می‌خوانیم: «فَقَضاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ فی‏ یَوْمَیْنِ وَ أَوْحى‏ فی‏ کُلِّ سَماءٍ أَمْرَها وَ زَیَّنَّا السَّماءَ الدُّنْیا بِمَصابیحَ وَ حِفْظاً ذلِکَ تَقْدیرُ الْعَزیزِ الْعَلیم»؛[1] در این هنگام آنها را به صورت هفت آسمان در دو روز آفرید، و در هر آسمانى ...
  • معیار، ملاک و شاخص های ارزیابی قرائت قرآن کریم در سطح تجوید مقدماتی، متوسط و عالی چیست؟
    20577 علوم قرآنی 1389/03/16
    1. سطح تجوید مقدماتی: کسی که اعراب را صحیح ادا کند و قلقله را که شامل (ق ط ب ج د) می شود رعایت کند. همچنین مخارج ده حرف را که شامل (ث ح ذ ص ض ط ظ ع غ و) می شود، بداند. نیز ...
  • آیا بر اساس روایات بیشتر بهشتیان را «افراد ابله» تشکیل می‌دهند؟!
    23071 درایه الحدیث 1392/11/12
    در منابع روایى اهل سنت و شیعه، روایتى از پیامبر گرامى اسلام(ص) با تعابیر مختلفى[1] نقل شده است؛ مانند: «أکثر أهل الجنّة البُله»؛[2] بیشتر مردم بهشت بُله هستند. آنچه در این روایت باعث تعجب و تحیر برخی شده است، واژه ...
  • بزرگ‌ترین دشمن ایدئولوژیک اسلام، آمریکا است، یا انگلیس، یا وهابیان و سلفیان؟
    13119 شیعه آماج تهمتها 1393/01/20
    در ارتباط با پرسش مطرح شده، وقتی به قرآن کریم مراجعه می‌‌کنیم، می‌بینیم که هر کدام از دشمنان را می‌‌توان از جنبه خاصی خطرناک‌‌تر از دیگری دانست. به عنوان نمونه، در طول تاریخ، عکس العمل‌‌هاى یهود، نصارا و مشرکان در برابر مسلمانان، در مقایسه با یکدیگر، متفاوت بوده ...