آیا آدامس جویدن و فرو بردن آب دهان در همان حال، روزه را باطل می‌کند؟
پرسش
آیا آدامس جویدن و فرو بردن آب دهان در آن حال، روزه را باطل می‌کند؟
پاسخ اجمالی
 جویدن آدامس و مانند آن در حال روزه، چنانچه چیزى از آن در دهان ذوب نشود و به حلق نرسد، مکروه است.[1] در غیر این صورت، اگر در اثر جویدن آدامس اجزا و ذراتى از آن جدا شده و خورده مى‌شود جایز نیست و مبطل روزه است.[2]

[1]. جمعى از پژوهشگران زیر نظر هاشمى شاهرودى، سید محمود، فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت (ع)، ج ‌1، ص 110، مؤسسه دائرة المعارف فقه اسلامى، قم، اول، 1426ق.
[2]. منتظرى نجف‌آبادى، حسین على، رساله استفتاءات، ج ‌3، ص 109، س 2963، قم، چاپ اول، بی‌تا.