اگر صاحب استخر ماهی با تخلیه آب آن، باعث مرگ ماهی‌ها شود، آیا نوعی صید انجام داده و چنین ماهی‌هایی حلال شمرده‌ می‌شوند؟
پرسش
اگر با باز کردن دریچه خروجی استخر ماهی، آب آن خارج شود، آیا ماهیان داخل استخر که پس از خروج آب جان داده‌اند، حلال هستند؟
پاسخ اجمالی
برخی از فقها،[1]انجام این کار را مصداق صید ماهی دانسته و ماهی‌هایی که این‌گونه جان می‌دهند را حلال شمرده‌اند و برخی،[2]نیز عنوان صید ماهی را در این مورد محقق ندانسته و چنین ماهیانی را حلال نمی‌دانند که بر این اساس، هر فردی باید به نظر مرجع خودش عمل کند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر دریچه استخر پرورش ماهی را باز کنند تا آب آن کاملاً تخلیه شود و در همان حال ماهی‌‌ها جان بدهند، صید محسوب شده و ماهی‌‌ها تذکیه شده‌اند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
خیر.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
حلال هستند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
خیر، حلال نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
برای حلال شدن ماهی دو راه وجود دارد:
1. باید ماهی به صورت زنده توسط خود فرد یا ابزارهایی به خارج از آب منتقل شود و در خارج از آب بمیرد.
2. پس از آنکه ماهی خودش از آب خارج شد، قبل از آنکه جان دهد توسط فرد یا ابزاری از زمین برداشته شده و در همان خارج آب بمیرد.
بنابراین اگر فرآیند تخلیۀ آب به هدف صید ماهی‌ها صورت گیرد و ماهی‌ها پس از خروج آب استخر، بمیرند، در حقیقت مصداق مورد اول بوده و حلال هستند.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام خامنه‌ای، مکارم شیرازی و هادوی تهرانی.
[2]. آیات عظام  سیستانی و نوری همدانی.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.