کد سایت fa75434 کد بایگانی 92121 نمایه تفاوت انسان با حیوانات و گیاهان در اهداف
طبقه بندی موضوعی انسان شناسی|هستی شناسی
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
تفاوت انسان با حیوانات و گیاهان در رسیدن به اهداف چیست؟
پرسش
تفاوت‌هایی که در چگونگی رسیدن انسان به هدف با موجوداتی؛ مانند حیوان و گیاه وجود دارد، چیست؟
پاسخ اجمالی
تفاوت انسان با موجودات دیگر در چگونگی رسیدن به اهداف، در حقیقت به تفاوت ماهوی و ساختار وجودی انسان با موجودات دیگر باز می‌گردد. گیاه موجودی است که دارای اراده و اختیار نیست، در نتیجه راه رسیدن گیاه به اهداف و کمال گیاهی اختیاری نیست؛ چنان‌‌که حیوان نیز هر چند تا حدی از اراده و اختیار برخوردار است، ولی محدوده اختیار حیوان نسبت به دایره اختیار انسان بسیار محدود است؛[1] از این‌رو حیوان نیز اهداف و کمالات خود را بدون اراده و اختیار به ‌دست می‌آورد، اما انسان که نسبت به حیوان و گیاه از اراده‌ی کامل و وسیعی بر‌خوردار است، کمالات و اهداف خود را از راه اراده و اختیار به ‌دست می‌آورد. علاوه بر این هدف انسان بسیار فراتر از اهداف دیگر موجودات مادی بوده و بر این اساس قابل مقایسه با آنها نیست.[2]

[1]. ر. ک: پاسخ 114.
[2]. ر. ک: پاسخ‌های 1052 و 652.