آیا نمازی با عنوان نماز عفو، داریم؟ چگونه خوانده می‌شود؟
پرسش
آیا نمازی با عنوان نماز عفو، داریم؟ چگونه خوانده می‌شود؟
پاسخ اجمالی
حسن بن فضل طبرسی(قرن ششم) در کتاب «مکارم الاخلاق»؛ نمازی را با نام «صلاة العفو»(نماز عفو و آمرزش) – بدون آنکه آن را به معصومی منتسب کند - این‌گونه نقل کرده است:
هرگاه در خود احساس سستى و بی‌میلى [به عبادت] پیدا کردى، نماز عفو، بخوان و آن دو رکعت است؛ در هر رکعت آن، سوره حمد و سوره قدر را خوانده و پس از آن پانزده بار بگو: «رَبِّ عَفْوَکَ عَفْوَک‏...»، و در رکوع همین ذکر را ده بار بگو و نماز خود را مثل نماز جعفر پایان بده.[1]
«رَبِّ عَفْوَکَ عَفْوَک»؛ یعنی پروردگارا! خواهان عفو تو هستم. خواهان عفو تو هستم.
این نماز را، در منابع پیش از «مکارم الاخلاق» نیافتیم، و منابع بعدی نیز آن را از «مکارم الاخلاق» نقل کرده‌اند.[2]
به هر حال؛ این نماز را می‌توان به قصد رجاء(امید ثواب) بجا آورد.

[1]. طبرسى، حسن بن فضل‏، مکارم الأخلاق، ص 328، قم، الشریف الرضى‏، چاپ چهارم‏، 1412ق.
[2]. مجلسى، محمد باقر، بحار الأنوار، ج ‏88، ص 354، بیروت، دار إحیاء التراث العربی‏، چاپ دوم‏، 1403ق؛ نورى، حسین بن محمد تقى‏، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج ‏6، ص 382 – 383، قم، مؤسسة آل البیت‏(ع)، چاپ اول‏، 1408ق.