آیا روایتی وجود دارد که بر اساس آن، مردان اخلاقی کودکانه دارند؟!
پرسش
بعضی افراد می‌گویند که مردان مانند بچه‌ها هستند. آیا چنین مطلبی درست است و روایتی در تأیید آن وجود دارد؟
پاسخ اجمالی
بنابر تحقیق و جست‌وجو؛ روایتی که در آن تصریح شده باشد که تمام مردان مانند کودکان هستند، نیافتیم. ولی بر اساس احادیث؛ برخی انسان‌ها - چه مرد و چه زن - به جهت قوی نبودن نیروی عقل، اخلاق و رفتار کودکانه دارند و محاسبات آنان در زندگی کودکانه است:
امام باقر(ع) در تفسیر این آیه شریفه: «لا یَسْتَطِیعُونَ حِیلَةً وَ لا یَهْتَدُونَ سَبِیلًا‏»[1](چاره‌جویى نتوانند و راهى نیابند) فرمود: «مستضعفان کسانی‌اند که براى تحصیل ایمان چاره‌اى ندارند و کافر هم نمی‌شوند؛ مانند کودکان و کسانى که عقل آنها مانند کودکان است از مردان و زنان».[2]
ناگفته نماند؛ که این آیه شریفه و حدیث، مربوط به مستضعفان و ناتوان‌هاى واقعى (نه مستضعفان دروغین) است.[3]

[1]. نساء، 98.
[2]. کلینى، محمد بن یعقوب، کافی، ج ‏2، ص 404، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[3]. ر. ک: طباطبایی، سید محمد حسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج ‏5، ص 50، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ پنجم، 1417ق؛ مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج ‏4، ص 84، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ اول، 1374ش.