تماشای فیلم‌های ضد اسلامی چه حکمی دارد؟
پرسش
با سلام. آیا می‌توان به فیلم‌های ضد اسلامی و غربی در صورتی که تأثیری روی فرد نگذارد و خوف افتادن به گناه هم نباشد، نگاه کرد؟
پاسخ اجمالی
چنانچه یک اثر هنری، موجب انحراف و تضعیف باورهای دینی شود، در حکم کتب ضاله بوده و تماشای آن جایز نیست. در غیر این صورت نیز، اگر این‌گونه فیلمها دارای مناظر مستهجنی باشد و برای نوع مردم، موجب فساد و تحریک جنسی شود، مشاهده آن جایز نیست، هر چند برای شخص، محرّک نباشد. البته برخی از فقها[1] در این باره معتقدند، اگر فرد بداند که مشاهده این نوع فیلمها اثر منفی بر او نخواهد گذاشت، تماشای آن حرام نخواهد بود. به هر حال نباید این فیلم‌ها را ترویج کرد.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در صورتی که مستهجن باشد یا مفسده داشته باشد جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر برای نوع مردم محرکیّت جنسی داشته باشد جایز نیست هرچند برای شخص محرّک نباشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر مناظر مستهجن و خلاف شرع دارد نگاه جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
تماشای این فیلم‌ها در صورتی که احتمال عقلائی ندهد که در وی تأثیر منفی بگذارد و یا وی را به سمت گناه ببرد، اشکال ندارد. البته نباید دیدن این فیلم‌ها ترویج شود، همچنین اگر نگاه کردن کسی موجب ترویج آن در بین دیگران می‌شود، جایز نیست.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله هادوی تهرانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.