آیا امام‌زاده صالح تجریش فرزند بلا فصل امام کاظم(ع) می‌باشد؟
پرسش
امام‌زاده صالح تجریش نام مادر بزرگوارشان چیست؟ چندمین فرزند امام کاظم(ع) هستند؟
پاسخ اجمالی
با جست‌وجو در منابع تاریخی و اسلامی کهن، فرزندی به نام «صالح» برای امام کاظم(ع) نیافتیم. تنها در برخی کتاب‌های تألیف شده توسط نگارندگان معاصر اشاره شده است که بر اساس کتاب «کنز الانساب»، صالح از پسران امام موسای کاظم(ع) بود و به شهر ری آمده و در تجریش ایشان را به شهادت رسانده‌اند.[1]
شاید ایشان یکی از نوادگان حضرتشان بود و در ایامی که علویان تحت آزار و تعقیب بوده‌اند به ایران پناه آورده باشند.

[1]. شریف قرشى‏، باقر، حیاة الإمام موسى بن جعفر(ع)، ج ‏2، ص 437، بیروت، دار البلاغة، چاپ اوّل‏، 1413ق؛ درباره کتاب «کنز الانساب» ر. ک: شیخ آقا بزرگ تهرانى‏، الذریعة إلى ‏تصانیف ‏الشیعة، ج ‏18، ص 148، قم، اسماعیلیان‏، 1408ق.