آیا جایز است بانوان موی سر خود را بتراشند؟
پرسش
با سلام؛ آیا بانوان میتوانند موی سر خود را از ته بتراشند، با فرض آنکه قصد تشبه به مردان در کار نبوده و شوهر نیز ناراضی نیست و تراشیدن برای برطرف شدن بیماری هم نمیباشد. به عبارت دیگر، تراشیدن سر توسط بانوان فینفسه چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
به فتوای بیشتر مراجع، انجام چنین کاری به خودی خود اشکالی ندارد، مگر اینکه مفسده دیگری - مثل عدم رضایت شوهر- را به همراه داشته باشد. البته برخی از مراجع[1] نیز معتقدند تا وقتی که ضرورتی برای تراشیدن سر نباشد، این کار جایز نیست.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
فی نفسه اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که ضروری نباشد، جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مانعی ندارد، ولی باید سر را از نامحرم بپوشانند.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
این کار حرام نیست؛ مگر آنکه مفسدهای به دنبال داشته باشد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله مکارم شیرازی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.