کد سایت fa85058 کد بایگانی 102717 نمایه کمک کردن جنّیان به مؤمنان
طبقه بندی موضوعی حدیث
اصطلاحات جن
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
همان‌گونه که جنّیان کافر، به وسوسه و گمراه‌کردن مردم می‌پردازند، آیا جنّیان مسلمان نیز می‌توانند به کمک انسان‌های مؤمن آمده و آنچه مصلحت است را به آنان القا کنند؟
پرسش
از آن‌جا که جنّیان توانایی القا کردن مسائل را در دل انسان‌ها دارند؛ آیا این ‌کار به کلی بر آنها حرام است، یا القا کردن چیزهای صحیح و به مصلحت برای مؤمنان، از سوی جنیان مؤمن مجاز است؟
پاسخ اجمالی
بنابر تصریح قرآن کریم در آیه 12 سوره سبأ، گروهی از جنیان در خدمت حضرت سلیمان(ع) بودند، در روایتی طولانی درباره حوادث زمان ظهور امام زمان(عج)، امام علی(ع) نیز می‌فرماید: «از نسل من مردى آشکار گردد تا زمین را پر از عدل و داد کند، همان‌گونه که پر از جور و ستم گردید. خداوند باقیمانده قوم موسى را بیاورد، براى او اصحاب کهف را زنده کند؛ خداوند او را به وسیله فرشتگان و جنّیان و شیعیان با اخلاص، یارى کند از آسمان باران فرود آید، زمین گیاهش را برویاند...».[1]
اما در مورد آن‌که جنیّان مؤمن،‌ انسان‌های مؤمن را با القائات معنوی در مسیر مستقیم نگه‌داشته و مانع انحراف آنان شوند، آیه و روایتی مشاهده نکردیم، اما از آن‌جا که خود پروردگار، حافظ مؤمنان است، ممکن است جنّیان نیز یکی از ابزارهای امدادهای غیبی حضرت او شوند.

[1]. دیلمی، حسن بن محمد، ارشاد القلوب إلی الصواب، ج 2، ص 285، قم، الشریف الرضی، چاپ اول، 1412ق.