صلواتی با عنوان «صلوات ناریه» به امام سجاد(ع) نسبت داده شده و آثار و خواصی برای آن بیان می‌شود. آیا این صلوات دارای مستند روایی می‌باشد؟
پرسش
آیا صلواتی با عنوان «صلوات ناریه» که منسوب به امام سجاد(ع) است، و دارای خواص و آثار، مستند روایی دارد؟
پاسخ اجمالی
صلواتی با عنوان «صلوات ناریه»(یعنی مانند آتش، سریعاً در برآورده شدن حاجت، اثر می‌کند) در فضای مجازی به امام سجاد(ع) نسبت داده می‌شود:
«اللَّهُمَّ صَلِّ صَلاَةً کَامِلَةً وَ سَلِّمْ سَلاَماً تَامًّا عَلَى سَیِّدِنَا مُحَمَّدٍ الذی تَنْحَلُّ بِهِ الْعُقَدُ وَ تَنْفَرِجُ بِهِ الْکُرَبُ وَ تُقْضَى بِهِ الْحَوَائِجُ وَ تُنَالُ بِهِ الرَّغَائِبُ وَ حُسْنُ الْخَوَاتِمِ وَ یُسْتَسْقَى الْغَمَامُ بوَجْهِهِ الْکَرِیمِ وَ عَلى آلِهِ الطیّبین الطاهرین فِی کُلِّ لَمْحَةٍ وَ نَفَسٍ بِعَدَدِ کُلِّ مَعْلُومٍ لَکَ».
چنین متنی از صلوات، در منابع معتبر حدیثی شیعه وجود ندارد. اما در برخی منابع اهل عرفان و تصوف، صلواتی مشابه و با اندکی اختلاف در بخش‌های پایانی آن وجود دارد که به پیامبر خدا(ص) و امامان معصوم(ع) نیز نسبت داده نشده است:
«...و على آله و صحبه و سلّم».[1]
«...و على آله و صحبه فی کل لمحة و نفس بعدد کل معلوم لک».[2]

[1]. سلمی(412 ق)، ابو عبدالرحمن محمى بن حسین، المقدمة فی التصوف، ص 201، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول‏، 1426ق.
[2]. محیى الدین بن عربى‏، مجموعه رسائل ابن عربى، توجهات الحروف، ج 1، ص 661، بیروت، دار المحجة البیضاء، چاپ اول‏، 1421ق.