آیا داستان کودکی نمرود و نجات او از کشتی در حال غرق‌شدن، که در شعر پروین اعتصامی هم به آن اشاره شده، گزارش معتبری است؟
پرسش
با سلام؛ داستان نجات نمرود در کودکی از کشتی در حال غرق‌شدن در دریا، که در شعر پروین اعتصامی هم به آن اشاره شده، در کدام منابع تاریخی یا اسلامی ذکر شده است؟
پاسخ اجمالی

پروین اعتصامی در یک سروده خویش، علاوه بر داستان به آب انداختن حضرت موسی(ع) در کودکی، به لطف خداوند به نمرود در کودکی نیز اشاره می‌کند، با ذکر این نکته که نمرود سپاس لطف خداوند را به جا نیاورد و در برابر پروردگارش سرکشی نمود:

وارهاندیم آن غریق بی‌نوا                               تا رهید از مرگ، شد صید هوی

آخر، آن نور تجلی دود شد                            آن یتیم بی‌گنه، نمرود شد[1]

اگرچه ابیاتی از این سروده، برگرفته از داستان زندگی حضرت موسی(ع) است که در قرآن و روایات بارها به آن اشاره شده و شاعر با طبع و ذوق خود آن‌را آراسته و ارائه داده است؛ اما داستان نجات نمرود از دریا هنگام کودکی‌اش را در منابع تاریخی معتبر نیافتیم.

البته اگر بعدها به منبعی در این رابطه برخورد کردیم، پاسخ را ویرایش خواهیم نمود.

[1]. اعتصامی، پروین، دیوان اشعار(مثنویات، تمثیلات، و مقطعات) شماره 139، (لطف حق).