کد سایت fa91981 کد بایگانی 108718 نمایه لذت‌بخش‌‌ترین نعمت بهشت، دیدن روی امام حسین(ع)
طبقه بندی موضوعی امام حسین ع|فضائل و مناقب
اصطلاحات نعمت
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا روایتی از امام صادق(ع) اعلام می کند که لذت بخش‌ترین نعمت بهشت، دیدن روی حسین(ع) است؟
پرسش
آیا این روایت صحیح است؟منبع را بیان کنید. امام صادق:لذت بخش‌ترین نعمت بهشت،دیدن روی حسین(ع) است.
پاسخ اجمالی

به نظر می‌رسد بر اساس برخی از آیات قرآن کریم لذت‌بخش‌ترین نعمت در بهشت رضوان الهی باشد: «وَعَدَ اللَّهُ الْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدینَ فیها وَ مَساکِنَ طَیِّبَةً فی‏ جَنَّاتِ عَدْنٍ وَ رِضْوانٌ مِنَ اللَّهِ أَکْبَرُ ذلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظیم»؛[1] خداوند مردان و زنان مؤمن را به بهشت‌هایى وعده داده که از چشم‌انداز آنها جوی‌ها روان است، و آنها در آن جاودانه‌‏اند، و قصرهاى پاکیزه‌‌‏اى در بهشت‌‌هاى عدن و از همه بالاتر رضاى خود را وعده داده که آن خود رستگارى عظیمى است.

البته، هم‌نشینی با اولیای الهی و شهیدان نیز به یقین یکی از بهترین و لذت‌بخش‌ترین نعمت‌‌های بهشتیان خواهد بود؛ چرا که قرآن در این زمینه می‌فرماید: «وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصّالحون وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً»؛[2] و هر کس از خدا و پیامبرش اطاعت کند، همراه با کسانى خواهد بود که خدا نعمتشان داده است؛ مانند پیامبران، صدیقان، شهیدان و صالحان و اینان چه نیکو رفیقان‌‌اند.

با توجه به این آیه، بیقین هم‌نشینی با امام حسین(ع) که سید شهیدان عالم است، از برترین لذت‌‌ها در بهشت خواهد بود.[3]

اما حدیث مطرح شده در پرسش، اگرچه بسیاری از افراد مشهور آن‌را نقل کرده‌اند، اما با جست‌وجویی که در منابع داشتیم آن‌را نیافتیم، و آن بزرگواران نیز منبعی ذکر نکرده‌اند. در صورت دست‌یابی به مستندی معتبر برای این روایت، این پاسخ نیز ویرایش خواهد شد.

[1]. توبه، 72.

[2]. نساء، 69.

[3]. «گریه بر امام حسین(ع) و وجوب بهشت»، 48720؛ «ملال آور نبودن نعمت های بهشتی»، 1823؛ «ثواب زیارت امام حسین(ع)»، 48098؛ «زیارت امام حسین(ع)؛ زیارت خدا در عرش»، 7470.