اگر ارتباط با زنی که از شوهرش جدا شده، طبق صیغه محرمیت باشد و بعد با آن زن نبوده و با او رابطه نداشته باشیم، این ارتباط چه حکمی دارد؟
پرسش
اینجانب با شخصی رابطه برقرار کردم که برای شروع رابطه صیغه محرمیت را نیز خواندیم. در ابتدا می دانستم که این شخص ازدواج کرده، ولی با همسرش زندگی نمی کرد و به صورت شرعی جدا شده بودند ولی طبق شناسنامه نه طبق گفته های آن شخص. حال دیگر با آن خانم نیستم و تا جایی که اطلاع دارم آن خانم با شوهرش زندگی می کند. حکم این رابطه با آن خانم چیست؟
پاسخ اجمالی

اگر بیوه بودن این زن با ادعای [1] خودش و نگاه کردن به شناسنامه برای شما محرز شد »     . خواندن صیغه محرمیت در ضمن ازدواج موقت از طرف شما اشکالی نداشته و مرتکب حرامی نشده اید. و با رها کردن آن خانم و نبودن با آن، این صیغه محرمیت و ازدواج موقت بهم می خورد؛ زیرا در ازدواج موقت که با رضایت طرفین، همراه مهر معین تا زمان مشخصی عقد ازدواج بسته شود، دیگر طلاق نداشته و زن و شوهر با اتمام وقت خود به خود از هم جدا می شوند. [2]

امّا در رابطه با زندگی الآن این خانم با شوهر اوّلش اولا معلوم نیست که بر اساس همان عقد باشد بلکه شاید عقد مجدد کرده باشند و ثانیاً بر فرض این که آن زن دروغ گفته و شوهر داشته شما چون از آن بی خبر بوده و بر اساس شرع عمل نمودید گناهی بر شما نیست.

برای اطلاع بیشتر رجوع شود به پاسخ سؤالات 1238 (سایت: 1225) و 1290 (سایت: 1275)   و 1483 (سایت: 1530) و 2598 (سایت: 2727) .

[1] فقهاء فرموده اند:« ادعا و گفته زن در ترک و جدایی قبول می شود، خوئی،سید أبو القاسم موسوی‏،تکملة المنهاج، ص: 26،م 104 ، نشر مدینة العلم‏، قم،چاپ 28،1410ق :«المرأة تصدق فی دعواها أنها خلیة و ان عدتها قد انقضت».

[2] . اقتباس از پاسخ سؤال 1238 (سایت: 1225) .