اگر کسی اعلام کند که دیگران در ساعت‌های خاصی مزاحم استراحت یا کار او نشوند، تماس تلفنی یا رفتن به خانه او در آن ساعات چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر کسی به ما گفته باشد، به دلیل خواب، استراحت، مطالعه درسی و یا هر دلیلی دیگر، در ساعت خاصی مزاحم او نشویم، صرف نظر از جنبه اخلاقی، تماس تلفنی یا رفتن ما به خانه او و .. از لحاظ شرعی چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال که ما میدانیم تماسمان موجب آزار طرف مقابل شده و یا ورود ما به منزلش بدون رضایت وی است، این کار جایز نیست.
البته این حکم نیز مانند دیگر احکام شرعی در مواقع ضرورت برداشته میشود. و به عبارت دیگر، اگر موضوعی بسیار ضروری و مهم باید به اطلاع فرد برسد، میتوان با او تماس گرفت.

ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال اگر یقین به رضایت او ندارید، مواردی که موجب تصرف در اموال او میشود جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر سبب اذیت مؤمن شود جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر موجب اذیت وی شود، جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
تماس تلفنی اگر موجب اذیت او شود حرام است و وارد شدن در خانه او با فرض گفتن این مطلب جایز نیست؛ مگر آنکه اجازه دهد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که راضی نباشد و موجب ایذای او گردد، این کار جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اگر موجب ایذای مؤمن باشد جائز نیست.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر این کارهای شما باعث ناراحتی و اذیت آن فرد میشود یا ضرری به او وارد میکند، جایز نیست.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.