خواندن سوره‌ی قدر هنگام وضو و بعد از آن، چه ثواب‌هایی دارد، و چند مرتبه‌ باید خوانده شود؟
پرسش
آیا هنگام وضو (و یا قبل و بعد آن)، سه بار خواندن سوره‌ی قدر توصیه شده است؟
پاسخ اجمالی

در تعدادی از روایات به خواندن سوره‌ی قدر هنگام وضو و بعد از آن سفارش شده است که این کار موجب از بین رفتن گناهان خواهد شد:

  1. امام رضا(ع) فرمود: «هر مؤمنی هنگام وضو گرفتن سوره‌ی قدر را تلاوت کند، گناهانش پاک می‌شود، مانند روزی که از مادر متولد شده است».[1]
  2. در روایت دیگری آمده است: کسی که بعد از وضویش سوره‌ی قدر را بخواند، و سپس بگوید: «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک تَمَامَ الْوُضُوءِ وَ تَمَامَ الصَّلَاةِ وَ تَمَامَ رِضْوَانِک وَ تَمَامَ مَغْفِرَتِک»؛ (خدایا من از تو وضوی کامل، نماز کامل، رضایت کامل و بخشش کامل را می‌خواهم)، گناهی در پرونده او نخواهد ماند، مگر آن‌که محو می‌شود.[2]

گفتنی است؛ اگرچه خواندن این سوره در هر زمانی و به هر تعدادی شایسته است؛[3] اما با این وجود در روایات به چند مرتبه خواندن سوره‌ی قدر هنگام وضو اشاره نشده است.

گفتنی است؛ اگرچه در تقسیم‌بندی‌های دانش رجال نتوان به روایات یادشده «روایت صحیح» گفت، با این وجود؛ اما در حدی از اعتبار هستند که از دیدگاه روایت‌شناسان قابل پذیرش باشند.

[1]. علی بن موسی (امام هشتم)، الفقه المنسوب للإمام الرضا علیه السلام، ص 70، مشهد، مؤسسة آل البیت(ع)، چاپ اول، 1406ق. ر. ک: «پاک شدن از گناه مانند روز تولد»، 113581.

[2]. کفعمی، ابراهیم بن علی، البلد الأمین و الدرع الحصین، ص 3، بیروت، مؤسسة الأعلمی للمطبوعات، چاپ اول، 1418ق.

[3]. «ثواب خواندن سوره قدر»، 48819؛ «آداب زیارت قبور»، 78834؛ «ثواب خواندن سوره قدر هنگام سحر و افطار»، 60538.