حکم خوردن اوراق طلا و نقره به عنوان دارو چیست؟
پرسش
سلام علیکم؛ در بعضی داروهای طب‌ سنتی از ورق طلا، ورق نقره، کافور قیصری استفاده می‌شود، اگر فرد، بیماری حادی نداشته باشد، آیا استفاده از آن در شرایط غیر اضطرار اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی

چنانچه استفاده از این دارو ضرری برای فرد نداشته باشد، استفاده از آن، اشکال شرعی ندارد، البته برخی از فقها[1] در این مسئله می‌گویند، لازم است آن ماده در داروی تهیه شده مستهلک شده و تبدیل به یک ماده خوراکی شود.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال،چنین است:[2]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

اگر ضرر قابل ملاحظه‌ای نداشته باشد، اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر مستهلک باشد اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی(مد ظله العالی):

فی‌نفسه اشکالی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

اگر استفاده خوراکی آن برای بدن ضرر نداشته باشد و در راستای علاج باشد مانعی ندارد.

[1]. آیت الله سیستانی.

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای،سیستانی،شبیری زنجانی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.