آیا رابطه قبل از ازدواج گناه محسوب می شود؟
پرسش
من و شوهرم در زمان نامزدی بدون محرم بودن با هم رابطه در حد نوازش داشتیم، البته مراسم خواستگاری و بله برون انجام شده بود، الان 2 سال است که زندگی مشترکمان را شروع کردیم. آیا آن رابطه گناه محسوب می شده است، باید چکار کرد؟
پاسخ اجمالی

همان گونه که می دانید؛ از نظر شرع مقدس اسلام، هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج (اجرای صیغه عقد)، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، حتی در حد گفت و شنودهای عاشقانه اگر با قصد لذت (جنسی) باشد یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن ارتباط وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد.[1] اما هم اکنون وظیفه شما توبه از گناه و درخواست آمرزش از خداوند بخشنده و مهربان است، که اگر از سر اخلاص و با صداقت توبه کنید به یقین خدای متعال شما را خواهد بخشید. توجه داشته باشید که توبه واقعی همه مبغوضیت های گناه و عقوبات اخروی و آثار منفی آن را در پیشگاه خداوند از بین می برد، همان طوریکه خداوند فرموده است: «اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده‏اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را مى‏آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.»[2]،[3]

پاسخ های زیر برای مطالعه در این زمینه مفید خواهد بود:

1. ارتباط با نامحرم قبل از ازدواج، شماره 1407 (سایت: 1427) .

2. توبه از گناه، شماره 370 (سایت: 379)  و 2130 (سایت: 2239) .

[1]   اقتباس از پاسخ، 1407 (سایت: 1427).

[2]  زمر،53، "قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلى‏ أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ".

[3] اقتباس از پاسخ، 2130 (سایت: 2239).