آیا لباس های نجس با شستشو توسط ماشین لباسشویی نیمه اتوماتیک دوقلو، پاک می گردند؟
پرسش
اگر لباس‌ها را با ماشین‌های لباس‌شویی نیمه اتوماتیک دوقلو بشوییم و پس از اتمام شست‌وشو، مستقیما از قسمت شست‌وشو به قسمت خشک‌کن منتقل کنیم و از مجرایی که در بالای خشک‌کن تعبیه شده است، با شلنگ آب بگیریم تا از ماشین، تخلیه شود، اگر در لباس‌های شسته شده لباس نجسی بوده باشد، آیا بدین ترتیب می‌توان از پاک شدن تمامی لباس‌ها اطمینان حاصل کرد؟
پاسخ اجمالی

بیقین اگر بعد از بر طرف شدن عین نجاست، آب کر به همه جای لباس نجس برسد و در اثر چرخیدن خشک‌کن، غساله‌ی آن خارج شود، لباس پاک می‌گردد.[1]

در ذیل توجه شما را به پاسخ دفاتر مراجع جلب می‌کنیم:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

اگر بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباسشوئى به لباسها و همه قسمت‏هاى داخل ‏ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.‏

دفتر حضرت آیة الله العظمی فاضل لنکرانی(مدظله العالی):

بلی پس از آنکه غساله‌ی آن در اثر چرخیدن خشک کن خارج شد پاک می‌گردد.

دفتر حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

در صورتی که شلنگ آب را به آن بسته باشد و آب تمام آن را فرا گرفته باشد و آب اضافی بیرون رود پاک است.

هم‌چنین ایشان در پاسخ به این سؤال که آیا لباس به وسیله ماشین لباسشویى اتوماتیکى که خود چند بار لباس را مى‏شوید و آب آن را مى‏کشد پاک مى‏شود؟ فرمود:

"(لباس های داخل ماشین لباسشویى ) پاک است، خواه در حال شستن لباس ها، اتّصال با آب لوله کشى داشته باشد یا بعد از قطع شدن شروع به شستشو کند."[2]

[1] . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 52، م 54.

[2] . همان، ج‏2، ص 926، سؤال 8؛ «آب کشیدن لباس نجس با ماشین لباسشویی اتوماتیک»، 2689؛ «شستشوی لباس نجس توسط لباسشویی اتوماتیک»، 11168؛ «تطهیر لباس با ماشین لباس شویی»، 4273؛ «باقی ماندن عین نجس در لباس پس از شستشو»، 32544.