آیا در بهشت نیز قبله‌ای وجود دارد که بهشتیان به سمت آن عبادت کنند؟
پرسش
آیا در بهشت نیز قبله‌ای وجود دارد که بهشتیان به یک سمت بایستند؟
پاسخ اجمالی
از آیات قرآن و یا روایتی قطعی الصدور چنین موضوعی استفاده نمی‌شود، اما شاید از برخی روایات – از جمله روایت مرسل ذیل - بتوان به نوعی برداشت کرد که مشابه چنین قبله‌ای در بهشت نیز وجود دارد:
«وَ قَالَ الْبَاقِرُ ع إِنَّ اللَّهَ وَضَعَ تَحْتَ الْعَرْشِ أَرْبَعَةَ أَسَاطِینَ وَ سَمَّاهُ الضُّرَاحَ وَ هُوَ الْبَیْتُ الْمَعْمُورُ وَ قَالَ لِلْمَلَائِکَةِ طُوفُوا بِهِ ثُمَّ بَعَثَ مَلَائِکَةً فَقَالَ لَهُمُ ابْنُوا فِی الْأَرْضِ بَیْتاً بِمِثَالِهِ وَ قَدْرِهِ وَ أَمَرَ مَنْ فِی الْأَرْضِ أَنْ یَطُوفُوا بِه‏...»؛[1] امام باقر(ع) فرمود: خداوند در زیر عرش چهار ستون نهاد و نام آن‌را ضراح گذاشت که همان بیت المعمور است. پس به فرشته‌‏ها امر کرد تا به دور آن طواف کنند. بعد از آن فرشتگان را فرستاد و به آنان فرمود تا در زمین، خانه‌‏اى شبیه و به اندازه آن بسازند، و دستور داد تا کسانی که در زمین هستند دور آن طواف کنند.

[1]. قطب الدین راوندی، سعید بن عبداللّٰه، فقه القرآن، محقق، مصحح، حسینی‌، سید احمد، ج ‏1، ص 292، قم،
کتابخانه آیة الله مرعشی نجفی، چاپ دوم، 1405ق.