اگر پس انداز خود در بانک را به عنوان قرضِ به دولت تلقی نماییم. در آن صورت حکم سود دریافتی از بانک چیست؟
پرسش
آیا به نظر آیة الله خامنه ای می توانم پولی را که اندوخته ام به عنوان قرضه دولتی در بانک تلقی کنم در این صورت سودی که می گیرم حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی

همان گونه که مرقوم فرمودید از دفتر معظم له استفتاء شد. که پاسخ دریافتی به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر بانک متعلق به مسلمانان باشد، در صورتى که بر طبق یکى از عقود صحیح شرعى به شما سود بدهد، اشکال ندارد و اگر بانک متعلق به کفار باشد، سود گرفتن از کفار اشکال ندارد.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه فرمایید:

1. نمایه: گرفتن ربا از بانک های غیر اسلامی، سؤال شماره 608 (سایت: 665) .

2. نمایه: سرمایه گذاری در بانک های کشور های غیر مسلمان، سؤال شماره 4360 (سایت: 4807).