1. آیا در سلام پایانی نماز، فقط گفتن سلام آخرکافی است؟ 2. آیا در رکعت های سه و چهار می توان یک بار تسبیحات اربعه را گفت؟
پرسش
سلام. دو سوال داشتم: 1- آیا در سلام پایانی نماز، فقط گفتن " السلام علیکم و رحمه الله و برکاته" کافی است؟ 2- آیا در رکعت های سه و چهار به جای 3 بار گفتن " سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر " تنها 1 بار گفتن این ذکر کافی است؟
پاسخ اجمالی
مراجع عظام تقلید درباره این دو مسئله چنین می‌گویند:
1. در سلام نماز، صرفا، گفتن سلام سوم، کافی است و سلام اول مستحب می‌باشد.[1]
2. گفتن یک مرتبه تسبیحات اربعه در رکعت سوم و چهارم نماز کافى است، ولی بهتر است که سه مرتبه بگوید.[2]
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
به طور کلی اکتفا به یک بار تسبیحات اربعه در نمازهای چهار رکعتی جایز است.  لینک به سایت استفتائات

[1]. ر.ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج ‌1، ص 598، م 1105، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
[2]. توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)، ج ‌1، ص 555؛ آیـت الله فاضل: (احتیاط واجب آن است که سه مرتبه تسبیحات اربعه را بگوید)؛ آیتالله سبحانی: (در رکعت سوم و چهارم نماز مى‌تواند فقط یک حمد بخواند، یا سه مرتبه تسبیحات اربعه بگوید)؛ سبحانى، جعفر، رساله توضیح المسائل، ص 249، م 845، مؤسسه امام صادق علیه السلام، قم، سوم، 1429 ه‍ ق.