آیا اگر مأموم قبل از امام جماعت تکبیرة الاحرام بگوید نماز او به جماعت صحیح است؟
پرسش
اگر مأموم قبل از امام جماعت نیت کند و تکبیرة الاحرام بگوید نماز او به جماعت صحیح است یا فرادا می‌شود؟ آیا می‌تواند نیت خود را به جماعت برگرداند یا خیر؟
پاسخ اجمالی

در این صورت نماز فرادا است، پس می‌تواند نماز را به صورت فرادا تمام کند یا نماز را رها کرده و با تکبیرة الاحرام جدید وارد نماز جماعت شود.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

1. نماز به جماعت صحیح نیست و نماز به صورت فرادا مى‌شود.

2. صحیح نیست، مگر اینکه نیت خود را به نماز مستحبى تغییر دهد و سریع نماز خود را تمام کند و به جماعت ملحق شود اگر اطمینان ندارد که اگر نماز مستحبى را تمام کند به رکعت اول برسد، مستحب است که نماز مستحبى را رها کند و مشغول نماز جماعت شود.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

نماز فرادا می‌شود.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

وظیفه اش آن است که نماز را به طور فرادا تمام کند.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

نماز فرادا است و نمی‌تواند این نماز را به جماعت ادامه دهد. برای جماعت باید این نماز را بشکند و دوباره به نیت جماعت اقتدا کند.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.