شرایط ملبس شدن به لباس روحانیت چیست؟
پرسش
با توجه به علاقه شدید نسبت به فراگیری علوم اسلامی بویژه لباس ارزشمند روحانیت بطور آزاد به مطالعه کتابهای حوزوی میپردازم و در اینترنت با ثبت نام در سایت حوزه آنلاین که توسط طلاب و اساتید حوزه کانادا و ایران اداره میشود تمامی این کتابهارا زیر نظر اساتید مطالعه میکنم حال اگر من تمامی این کتابها را خوانده باشم و بلد باشم و در حوزه هم شرکت نکرده ام میتوانم زیر نظر مرجعیت یک امتحانی بدم تا در صورت قبولی لباس روحانیت بپوشم یا باید حوزه علمیه امتحان بگیرد یا حوزه قبول میکند که کسی که حوزه نرفته ولی تمام درسهای حوزه را خوانده ازش امتحان بگیرد و ملبسش کند آیا گرفتن نامه تاییده از یک مرجع لازم نیست لطفا راهنمایی بفرمایید.
پاسخ اجمالی

امروزه در حوزه علمیه مسؤلیت امور مربوط به پوشیدن لباس روحانیت و عمامه گذاری طلاب،بر عهده واحد تلبس معاونت تهذیب مدیریت حوزه است.

این واحد در سال 1379 و طبق نامه کتبی شورای عالی حوزه علمیه قم به معاونت تهذیب مدیریت آن حوزه تأسیس گردید و مطابق آن چنین تصویب شد: طلابی که می خواهند لباس روحانیت بپوشند باید تأییدیه و جواز واحد تلبّس را داشته باشند.

شرایطی که واحد تلبّس برای طلاب خواستار عمامه دارد  عبارتند از:

1. اتمام پایه شش طلبگی.

2. تأییدیه اخلاقی از دو نفر از اساتید شناخته شده.

3. نداشتن پرونده در واحد تحقیقات حوزه.

4. کسب نمره قبولی در مصاحبه شفاهی واحد تلبّس.

محورسؤال های مصاحبه شفاهی عبارتند از:

1. معرفی اجمالی خود طلبه و بیان هدف از آمدن به حوزه علمیه چیست؟

2. سؤالات قرآنی و میزان آشنایی با قرآن و تفاسیر مختلف قرآن.

3. سؤالات احکام و میزان تسلط بر احکام اسلام.

4. سؤالات مربوط به آیین خطابه و وعظ و منبرداری.

5. میزان آشنایی با اخلاقیات و کتاب های اخلاقی.

6. سؤالاتی در رابطه با ادبیات عرب و میزان تسلط بر احادیث.[1]

بنابراین؛ کسانی که دارای شرایط بالا باشند و لو اینکه در حوزه علمیه به صورت رسمی حضور نداشته اند اما به صورت غیر حضوری یا به شیوه دیگری توانایی های لازم را به دست آورده باشند می توانند با هماهنگی واحد تلبس و احراز شرایط حوزه علمیه، رسماً به لباس روحانیت ملبس شوند.پس بهتر است شما با حضور در یکی از مراکز حوزوی مانند حوزه علمیه قم یا مشهد،و بیان شرایط خود، راه کار نهایی را جویا شوید.