آیا استفاده از نوشابه پپسی که می گویند ساخت اسرائیل است حرام می باشد؟
پرسش
آیا استفاده از نوشابه پپسی که می گویند ساخت اسرائیل است حرام می باشد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اگر یقین دارید که سود آن شرکتها، متعلّق به صهیونیستها و اسرائیل است خرید و فروش آن جایز نیست، ولی استفاده از آنچه قبلا بدون آگاهی تهیّه کرده اید مانعی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

به طور کلی آن چه موجب تقویت صیهونیست ها شود جایز نیست ولی ما از شرکت های وابسته به آنها اطلاعی نداریم،بنابراین تشخیص موضوع با مقلد است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر این کالاها در بازار کشور اسلامی به فروش می رسد و دلیل معتبری بر استفاده از منافع آن بر علیه نظام اسلامی یا اسلام وجود ندارد، خریدو فروش آنها جایز است.