تکلیف مسلمانان ساکن در کشورهای غیر مسلمان برای مبارزه با ایدز چیست؟
پرسش
در کشور من برای مبارزه با بیماری ایدز به جوانان توصیه می شود که:1- از کاندوم استفاده شود.2- خودداری شود.3- به یک شریک زندگی (بدون هیچ محدودیتی) وفادار باشید.موضع دین مبین اسلام در قبال این مسائل چیست؟ و تکلیف مسلمانان در این زمینه چیست؟
پاسخ اجمالی

دین اسلام، از آن جهت که دین خاتم است، برای تمام ابعاد زندگی بشر اعم از زندگی فردی و اجتماعی دارای حکم، دستور العمل و راهکار است.

در زمینه نیازهای جنسی نیز با توجه به حفظ کرامت انسانی، احکام و قوانینی وضع نموده است که نمونه روشن آن ازدواج رسمی و قانونی در چهارچوب شرع مقدس اسلام است. البته بسیاری از راهکارهای جزئی را به عقل بشر واگذار کرده است. ازجمله آن مسئله موررد پرسش شما است. به یقین اسلام به مسئله بهداشت و حفظ سلامت افراد اهتمام ویژه ای دارد. تا جایی که به هیچ انسانی اجازه نداده به جسم خود جرح و صدمه ای وارد کند.

بنابراین، آنچه را که در این جا به عنوان نظر دین اسلام می توان مطرح کرد این است:

1. ازدواج در چهار چوب قوانین شرع اسلام. بدین معنا که وظیفه فرد مسلمان برای حفظ دین و سلامت جسم و جان، ابتدا ازدواج با توجه به دستورات و احکام اسلام و دوری از محرمات الاهی (در ارضای مسائل جنسی) است.

2. وفاداری به شریک زندگی در دایره احکام اسلام. اگر ازدواج طبق دستور اسلام انجام گرفت، بدیهی است که وفاداری اولین شرط ادامه زندگی است.

3. حفظ بهداشت و سلامت با بهره گیری از وسایل و امکانات بهداشتی در صورتی که نیاز به ازدواج موقت باشد.

4. پرهیز از بی بندوباری جنسی و دوری کردن از ارتکاب محرمات الهی.

برای آگاهی بیشتر می توانید به نمایه های زیر مراجعه کنید:

1. اسلام و ارتباط سالم بین دخترو پسر، سؤال 1044 (سایت: 1110) .

2. ارتباط جنسی بین زن و مرد، سؤال 1448 (سایت: 1540) .

3. ارتباط صحیح بین پسر و دختر، 713 (سایت: 754) .

4. ارتباط با دوست دختر قبل از ازدواج، 3184 (سایت: 3430) .