آیا امام حسین(ع) فرمود که خلفای سه‌گانه چون کارهای درستی داشتند ما از آنان ستایش می‌کنیم؟
پرسش
آیا امام حسین(ع) فرمود که خلفای سه‌گانه در غصب خلافت مقصر بودند، اما چون کارهای درستی داشتند ما از آنان ستایش می‌کنیم؟
پاسخ اجمالی

از مجموع گزارش‌های تاریخی و سخنان امام علی(ع) و رفتار ایشان(ع)، بر می‌آید که آن‌حضرت(ع) بر روش عثمان سخت انتقاد داشت؛ اما با این وجود تمام سعی خود را برای دفاع از عثمان در هنگام محاصره انجام دادند و حتی فرزندان خود، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را مأمور محافظت از او کرد.[1]

با این وجود گزارشی که ناظر به موضوع مطرح شده در پرسش باشد و همچنین مشابه آن‌را نیز نیافتیم.

[1]. «کتک خوردن امام حسن و امام حسین(ع) توسط امام علی(ع) در قتل عثمان»، 112935؛ «بررسی دفاع امام علی(ع) از عثمان»، 20416.