آیا انجام لواط با شخصی، موجب حرمت ازدواج با خواهرش می‌شود؟
پرسش
آیا کسی که با پسر خاله‌های خود به چند بار لواط کرده - البته هیچ‌گونه دخولی صورت نگرفته و تنها ارضای جنسی از اندام بوده است – می‌تواند با دختر خاله‌اش ازدواج کند؟
پاسخ اجمالی

اگر کسی با مردی لواط کند و لو این که مقداری از حشفه[1] داخل شود، مادر لواط داده و مادر بزرگش و هر چه بالاتر رود‏، و دختر لواط داده و دختر دخترش و هر چه پائین تر رود و خواهرش، بر فاعل حرام می شوند اگر چه لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند[2] اما مادر و دختر و خواهر فاعل بر مفعول حرام نمی شود[3] . بله اگر گمان کند که دخول شده، یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمى‏شوند.

آنچه بیان شد در صورتی است که لواط قبل از عقد با مادر و خواهر و دختر لواط داده، انجام شده باشد[4] اما اگر لواط با مردی بعد از عقد با دختر یا خواهر یا مادر او انجام گر

اگر کسی با مردی لواط کند و لو این‌که مقداری از حشفه[1] داخل شود، مادر لواط داده و مادر بزرگش و هر چه بالاتر رود‏، و دختر لواط داده و دختر دخترش و هر چه پائین‌تر رود و خواهرش، بر فاعل حرام می‌شوند، اگر چه لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند.[2] اما مادر و دختر و خواهر فاعل بر مفعول حرام نمی‌شود.[3] بله اگر گمان کند که دخول شده، یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمى‏شوند.

آنچه بیان شد در صورتی است که لواط قبل از عقد با مادر و خواهر و دختر لواط داده، انجام شده باشد.[4] اما اگر لواط با مردی بعد از ازدواج با دختر یا خواهر یا مادر او انجام گرفته باشد، آن زن بر فاعل حرام نمی‌شود.[5]

نتیجه این‌که اگر هیچ‌گونه دخولی صورت نگرفته باشد ازدواج امکان‌پذیر است.[6]

[1]. ختنه گاه.

[2]. آنچه نقل کرده ایم نظر امام خمینی(ره) بود اما بعضی از مراجع دیگر می فرمایند:

مکارم: اگر لواط کننده نابالغ باشد حرام نمی شود.

صافى، تبریزى: بنابر احتیاط بر لواط کننده در صورتى که بالغ بوده حرام است.

فاضل: اگر شخص بالغى با پسر نابالغى لواط کند، با احراز تحقّق دخول؛ مادر، خواهر و دختر پسر بر او حرام مى‏شود، ولى اگر فاعل نابالغ باشد یا شک کند که بالغ بوده بر او حرام نمى‏شود و چنانچه هر دو بالغ باشند، بنابر احتیاط بر او حرام مى‏شود.

سیستانى: مسئله مادر و خواهر و دختر پسرى که لواط داده، بر لواط کننده در صورتى که بالغ بوده حرام مى‏شود، هر چند کمتر از ختنه‏گاه داخل شود؛ و همچنین است بنابر احتیاط لازم اگر لواط دهنده مرد باشد و یا آن که لواط کننده بالغ نباشد، ولى اگر گمان کند که دخول شده یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمى‏شود؛ و همچنین مادر و خواهر و دختر لواط کننده بر لواط دهنده حرام نیست.

[3]. امام خمینی، تحریر الوسیلة، ج ‏2، ص 282، مسئله 24.

[4]. توضیح المسائل، ج 2، ص 473، مسئله 2405.

[5]. توضیح المسائل، ج 2، ص 473، مسئله 2406. اگر با مادر یا خواهر یا دختر کسى ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن کس لواط کند آنها بر او حرام نمى‏شوند

[6]. برای آگاهی بیشتر، ر. ک: «احکام روابط نامشروع جنسی با نزدیکان همسر»، 552.

فته باشد بنابر فتوای مراجع معظم، مادر و خواهر و یا دختر مفعول برای فاعل حرام نمی شود.[5]

نتیجه این که اگر هیچ گونه دخولی صورت نگرفته باشد ازدواج امکان پذیر است.

برای کسب آگاهی بیشتر از نمایه ی زیر هم می توانید استفاده کنید:

احکام روابط نامشروع جنسی با نزدیکان همسر، سؤال 602.

[1] ختنه گاه.
[2] آنچه نقل کرده ایم نظر امام خمینی (ره) بود اما بعضی از مراجع دیگر می فرمایند:
مکارم: اگر لواط کننده نابالغ باشد حرام نمى‏شود.
صافى، تبریزى: بنا بر احتیاط بر لواط کننده در صورتى که بالغ بوده حرام است.
فاضل: اگر شخص بالغى با پسر نابالغى لواط کند، با احراز تحقّق دخول؛ مادر، خواهر و دختر پسر بر او حرام مى‏شود ولى اگر فاعل نابالغ باشد یا شک کند که بالغ بوده بر او حرام نمى‏شود و چنانچه هر دو بالغ باشند، بنا بر احتیاط بر او حرام مى‏شود.
سیستانى: مسأله مادر و خواهر و دختر پسرى که لواط داده، بر لواط کننده در صورتى که بالغ بوده حرام مى‏شود، هر چند کمتر از ختنه‏گاه داخل شود؛ و همچنین است بنا بر احتیاط لازم اگر لواط دهنده مرد باشد و یا آن که لواط کننده بالغ نباشد، ولى اگر گمان کند که دخول شده یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمى‏شود؛ و همچنین مادر و خواهر و دختر لواط کننده بر لواط دهنده حرام نیست.
[3] تحریر الوسیلة، ج‏2، مسألة 24، ص 282.
[4] توضیح المسائل، ج 2، ص 473، مسئله 2405.
[5] توضیح المسائل، ج 2، ص 473، مسئله 1406.