حکم ازدواج با زنان اهل‌سنت که طبق مذهب خودشان طلاق گرفته‌اند، چیست؟
پرسش
با سلام؛ بنده از مبلغان شیعه در کشور ازبکستان هستم، گاهی شیعیان منطقه از من پرسش‌هایی دارند. سؤال این است که ازدواج با زنان مطلقه اهل‌سنت -با توجه به این‌که طلاق در نزد آنان بدون شروط معین شده در شیعه انجام می‌پذیرد و صرف گفتن این‌که تو طلاق هستی، طلاق محقق می‌شود- چه حکمی دارد؟ آیا ازواج دائم یا مؤقت با زنان مطلقه سنی که در اصل، طلاق داده شده برای آنان طلاق درستی نیست، صحیح می‌باشد یا خیر؟
پاسخ اجمالی

اگر زنان اهل‌سنت بر اساس مذهب خودشان به صورت صحیح طلاق گرفته باشند، ازدواج با آنها بعد از سپری‌شدن عده اشکالی ندارد.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال، بعد از طلاق و سپری نمودن عده توسط زن، ازدواج مانعی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر طبق مذهب آنها طلاق صحیح باشد، بعد از سپری شدن عده، می‌توانند عقد کنند.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

از این جهت مانعی ندارد، ولی چنانچه در چنین ازدواجی خوف تضعیف عقیده و انحراف از مذهب حقه -هر چند در اولاد- باشد، این ازدواج جایز نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

ازدواج آنها مانعی ندارد، ولی بهتر است زن وکیلی بگیرد و او را در برابر دو شاهد طلاق دهد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

به صورت کلی اگر طلاق زنان سنی بر اساس مذهب خودشان به صورت صحیح واقع شود، ازدواج با آنها برای شیعیان نیز مانعی ندارد، ولی در عقد موقت لازم است عقد بر اساس مذهب هر دو طرف، صحیح باشد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.