حکم استفاده از شوینده‌های دهان که معمولاً مقدار کمی الکل دارد، چیست؟
پرسش
مایعی است که به وسیله‌ی آن دهان شسته می‌شود، آب را در دهان می‌گذارند، سپس آن‌را می‌ریزند بیرون، این شوینده‌ی دهان معمولاً مقدار کمی الکل دارد. حکم استفاده از آن چیست؟
پاسخ اجمالی

الکل‌هایی که معلوم نیست در اصل از اقسام مایعات مست کننده‌اند[i] یا نه، محکوم به طهارت‌اند و خرید و فروش و استعمال مایعاتی که با آنها مخلوط می‌باشد اشکالی ندارد.[ii]

[i]. یعنی در نجاست الکل دو چیز شرط است: 1. مایع بودن، 2. مست کننده بودن، پس اگر از الکلى باشد که در اصل مایع نیست، هر چند مست کننده هم باشد، محکوم به طهارت است، گرچه به جهت مست کننده بودنش نمی‌شود آن‌را خورد و خوردنش حرام است.

[ii]. توضیح المسائل مراجع، ج1، ص 145؛ استفتائات آیت الله العظمی خامنه‌ای، سؤال302، 304، 305، 306و307، قم، چاپ جامعه مدرسین.