در بعضی از روستاها، اشخاصی ادّعا می کنند خواب دیده اند که فلان درخت مقدّس است، یا فلان مکان قدمگاه فلان معصوم(ع) است و به آن متوسّل می شوند. از نظر شرعی حکم این کار چیست؟
پرسش
در بعضی از روستاها، اشخاصی ادّعا می کنند خواب دیده اند که فلان درخت مقدس است، یا فلان مکان قدمگاه فلان معصوم(ع) است و پارچه رنگی به شاخ و برگ می بندند و به جای توسّل به معصوم، به درخت متوسّل می شوند. از نظر شرعی حکم این کار چیست؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

این گونه امور مستند روایى ندارد و باید از خرافات دوری نمود و مؤمنین (أیدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصیحت از رواج چنین رفتارهایى که چه بسا ممکن است منتهى به وهن مذهب گردد جلوگیرى نمایند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

(این گونه امور)اعتبار ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

این گونه موارد هیچ اعتباری ندارد و توجه داشته باشید که خواب شرعاً حجت نیست و دستورات آن لازم الاجرا نمی باشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

مستند معتبری در این باره به نظر نرسیده است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

این گونه امور هیچ اعتباری از دیدگاه شرع ندارند و اعتقاد به آن نوعی بدعت و حرام است و باید با اشاعه دهندگان این گونه مطالب به عنوان اشاعه ی بدعت، برخورد قانونی صورت گیرد.

لینک به سایت استفتائات

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.